Varumärken

Abu Garcia

Abu Garcia
-
Telefon : +46 454 88000
Fax :

ABU GARCIA - FOR LIFE


Abu Garcia erbjuder fiskeredskap som "varar livet ut". Pålitliga redskap med en prestanda som förtjänar den tillit den fått hos den kunnige, passionerade sportfiskaren. Varumärket Abu Garcia är känt världen över för kvalitet och precision. Svenskt ingenjörsskap och hantverk ligger bakom några av de mest slitstarka spö, beten och rullar världen skådat.
Abu Garcia grundades 1921 i Svängsta nära Mörrumsån. Från att inledningsvis tillverkat klockor, styrde grundarens son Göte Borgström i början av 30-talet om tillverkningen mot fiskerullar av hög kvalitet. Idag är fabriken i Svängsta en av de mest avancerade i världen vad gäller tillverkning av fiskerullar. Den första rullen som producerades var Abu Record, 1941. Den följdes av den världsberömda Ambassadeur-rullen 1952 och haspelrullen Cardinal 1965. Abu Garcia är också känt för sina legendariska Conolon-spö, Toby-beten och Abumatic-rullen.

Berkley

Berkley
-
Telefon : +46 454 88000
Fax :


BERKLEY. Catch more fish


Att fånga mer fisk genom kontinuerlig produktutveckling - det är vad varumärket Berkley handlar om. Berkley kombinerar vetenskap och teknik med bevisat goda resultat, vi får redskap som fångar fisk. I 65 år har sportfiskare litat på att Berkley ger dem vad de behöver. Berkley grundades 1937 i Spirit Lake, Iowa. I juni det året tog den då 16-årige Berkley Bedell med sina föräldrars tillåtelse $50 dollar som han tjänat på att dela ut tidningar och startade en rörelse för att sälja sina handknutna flugor till sportfiskeaffärer. I sitt pojkrum tillverkade unge Berkley flugor bland annat av hår från familjens hund och fjädrar från hönsgården. De kom att locka upp de lokala "bluegills" och "bass" från sina gömmor i sjöarna. Berkley Fly Co var grundat.
Ur dessa enkla förutsättningar utvecklades ett företag som nu är känt som en av världens ledande tillverkare av tekniskt avancerade sportfiskeredskap. Sedan starten har Berkley satt av stora summor till forskning och utveckling - en strategi som resulterat i legendariska produkter som Berkley Trilene®, Lightning Rod®, Power Bait®, FireLine®, Frenzy® och en mängd andra innovativa produkter som hjälper Dig att fånga mer fisk.

JRC

JRC
-
Telefon : +46 454 88000
Fax :

Vårt mål är att utveckla ett komplett produktsortiment av högsta kvalitet för karpfiskare och specimenfiskare över hela världen.

Mitchell

Mitchell
-
Telefon : +46 454 88000
Fax :

MITCHELL. As long as there is fish


Mitchell står för väl utprovad och pålitlig utrustning, designad av sportfiskare för att vara både innovativ och extremt användarvänlig. Mitchell vänder sig till den praktiska fiskaren som älskar att vara utomhus och som ser fiske mycket som en upplevelse. Mitchell växte fram ur ett företag som hette Carpano&Pons och som tillverkade klockor, spön och rullar i Avre-dalen i Frankrike. Den kända Mitchell 300 rullen uppfanns 1948 av ingenjören Maurice Jacquemin. Hans mål var att ta fram en rulle som inte bara var en "behållare" med lina, utan som kunde se till att man kunde kasta beten långt och med precision och veva tillbaka linan utan trassel. Två års forskning resulterade i den revolutionerande Mitchell 300, som med sina 8 kugghjul var en av de kraftfullaste haspelrullarna någonsin. Över 25 miljoner Mitchell 300 rullar har sålts sedan 1948. 1965 blev Mitchell ett självständigt företag och har sedan dess växt tiIl att bli en av världens ledande leverantörer och innovatörer av haspelrullar, men man har också ett fullödig sortiment av spön och tillbehör.

Penn

Penn
-
Telefon : + 46 454 88000
Fax :

1922, 25 år gammal lämnade Otto Henze Tyskland och flyttade till USA.
Han började arbeta som maskinoperatör vid "The city Reels Company of Philadelphia".

Men Mr. Henze hade större planer. Inspirerad av sportfisket så drömde Mr. Henze om att en dag äga� ett eget sportfiskeföretag och om att tillverka fiskerullar.

Otto Henze lämnade Ocean City Reels och startade Penn Fishing Tackle Manufacturing Company 1932. Mod F och MOD K var några av de första rullmodellerna 1932.

1936, introducerade PENN sin mest berömda rullserie, "Senator."

1961 – Penn Introducerar� sin första haspelrulle, Spinfisher 700.

1966 – Penn introducerar "the International series", speciellt konstruerad för big-game proffsen.

De kommande åren kantas av en lång rad av produktintroduktioner och världsrekord i olika klasser.

2006 – "International Torque" får the America Sportfishing Association’s pris som årets Saltvattenrulle!

Sebile

Sebile
-
Telefon : +46 454 88000
Fax :

Sébile - Innovative fishing

Sébile grundades inte för att kopiera, eller följa efter, utan för att med kreativitet och hög kvalitet hitta nya vägar. Resultatet? Unika och innovativa beten som anpassats för att verkligen fungera!

Spiderwire

Spiderwire
-
Telefon : +46 454 88000
Fax :

SPIDER. Nothing gets away

Detta varumärke utvecklades för den mer tävlingsinriktade sportfiskaren som vill ha utrustning för extrama prestationer. Spider skapades ursprungligen av Safariland, ett företag i Kalifornien, som tillverkade produkter för polisen. När de arbetade med högteknologisk syntetmaterial för tillverkning av skottsäkra västar upptäckte Neale Perkins och Scott O'Brien att spunnen polyethylen hade utmärkta egenskaper inom flera användningsområden, t.ex. som superstark fiskelina. Flera blandningar testades, för att slutligen resultera i Spiderwire, den starkaste, tunnaste och känsligaste fiskelina som någonsin producerats.
Spider fick snabbt rykte om sig att leverera förstaklassprodukter för den verkligt seriösa fiskaren. Spiderwire® Stealth och Spiderwire ultracast är två av våra absoluta topplinor!